Szentes TV
Szentes TV
A Dózsa házban működő közösségi tér adott helyet a Játékos Mancsok egy hetes nyári táborának, ahol óvodás és általános iskola alsó osztályos gyermekeknek tartottak játékos, mozgásos, és ismeretterjesztő foglalkozásokat. A tábor célja, hogy a gyermekek megismerjék a kutyákat, a velük való foglalkozást, a kutyatartás, és a velük való közlekedés, a társaikkal vagy idegenekkel történő kommunikáció szabályait.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
A Szentesi Helyi Akciócsoport Egyesület röviden HACS és a Széchényi Programiroda tájékoztató fórumot tartott július 31-én a HACS irodában, ahol hangsúlyozták: várják a pályázatokat. A csoport a stratégiai céljaira 400 millió forintos támogatást nyert, ebből nyolc éven át összesen 60 milliót költenek a sétálóutcán bérelt irodájuk fenntartására, 160 milliót pedig a Petőfi Szálló és a Művelődési Központ felújítási munkálataira fordítanak. A maradék 180 millió forintos forrásra a helyi vállalkozások, civil szervezetek, sportegyesületek pályázhatnak infrastruktúra fejlesztésére, valamint rendezvényeik finanszírozásához.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Megyei fejlesztések turizmusban és a magyar falu programban. A Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke Gémes László stúdiónk vendége.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
A Kis Zseni táborban résztvevő gyerekek ezúttal a Vasúttörténeti Múzeumba valamint a bokrosi pöttyös tanyára látogattak el. Újszerű körülményeket bemutatva, vidámságot, játékokat, mozgást, vetélkedőket szerveztek a pedagógusok, hogy a gyerekek így ismerkedjenek meg a vasút történetével vagy éppen a különböző állatokkal.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
TÁJÉKOZTATÓ LÉGI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL - augusztus 10.

Ezúton értesítjük a szentesi lakosságot, hogy településünk területén légi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. augusztus 10. napján, a napnyugtát megelőző 1,5 órában. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 11-12. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.


Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
Szentes TV
Szentes TV
Bár nem volt teltház, de nagysikerű szabadtéri színházi előadást láthattunk a Megyeháza udvarán kialakított szabadtéri színházban. Gerlóczy Márton darabját, Göttinger Pál rendezésében Ötvös András adta elő. A Csemegepultos naplója a vásárcsarnok-piaci élet eladó és a vásárlók közötti hangulatot elemezte, valós társadalmi problémák kissé csipkelődő feldolgozásában.
Szentes TV