Szentes TV
Szentes TV
Virágvasárnapi Istentisztelet - 2020. április 05.

Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség
Igét hirdet: Fehér Csaba lelkipásztor
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Ebzárlat alatt hogyan és hova vihetjük sétáltatni házi kedvenceinket? Mikor szükséges a szájkosár és a póráz használata? Ugyanazok a szabályok vonatkoznak bel- és külterületen egyaránt? Szükséges-e valamilyen szinten sétáltatás után a kutyusok fertőtlenítése? A felmerülő kérdésekre válaszol Sipos Olga, a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány elnöke.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Újabb CSALÓK!
A felhívás a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Integritásmenedzsment Főosztályától származik.

A kiberbűnözők helyi kórházak nevében küldenek e-maileket!
Ezekben azt állítják, hogy a címzett érintkezett egy olyan kollégával, baráttal vagy családtaggal, akinél kimutatták a koronavírus fertőzést.
A levélhez tartozik egy melléklet, egy “EmergencyContact.xlsm” elnevezésű űrlap, táblázat.
Arra próbálják rávenni a felhasználókat, hogy töltsék le, majd nyissák meg a dokumentumot.
A módszer ezzel nem ér véget.
Hogy ne fogjon gyanút az áldozat, arra kérik őt, hogy töltse ki az űrlapot, majd menjen be a legközelebbi kórházba a tesztek elvégzéséhez.
Azonban ha a felhasználó megnyitja a mellékletet, és rákattint a “Tartalom engedélyezése” gombra, olyan makrók kerülnek végrehajtásra, amelyek káros szoftvert töltenek le és futtatnak az áldozat gépén. A csalók ezzel sok értékes adathoz férhetnek hozzá.
A továbbiakért kattints a linkre:
https://nki.gov.hu/it-biztonsag/hirek/nem-szunik-a-covid-19-fertozestol-valo-felelmet-kihasznalo-csalo-uzenetek-sora/?fbclid=IwAR0kV2pByZQh1lQxYbhXEA8b2zzb0ZZQXYrWJmuJmGxEK8XdAeZhXcE99Dg

https://nki.gov.hu/it-biztonsag/hirek/nem-szunik-a-covid-19-fertozestol-valo-felelmet-kihasznalo-csalo-uzenetek-sora/?fbclid=IwAR0oZLVKz9osZk0nLNXCmyYNZ6OxMQKm20So-n2tYKP99zely0D7m2ccf2Y