Szentes TV
Szentes TV
A dolgozóink egészsége a legfontosabb! Így kezdte a beszélgetést Bozó Zoltán, a metALCOM Zrt. elnöke és a Budapest Honvéd társtulajdonosa. A tavalyi év sem hozott visszalépést a cég életében, sőt a dolgozói állomány 10%-kal megnőtt. A Honvéddal kapcsolatban pedig konkrét céljai vannak a közeljövőben, ismételten ott szeretnének lenni a tabella első felében.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Az Árpád-Agrár Zrt. tevékenységi köre sokrétű. A méltán híres kertészet, palántanevelés, növénytermesztés és takarmányozás mellett Szegi tanyai telepükön működik a szarvasmarha ágazat. 2020-ban 6 736 727 kg tejet állítottak elő, melyet a Sole Mizo Szegednek értékesítettek. 2013 decemberétől a környék legmodernebb fejőháza segíti a napi munkát. Stábunkat a telep és az ágazat vezetője, Mencser Mária kalauzolta el a Szegi tanyán.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Módosult a mezőgazdasági öntözési kutakra vonatkozó hatáskör

2021. január elsejétől változott a mezőgazdasági öntözési célú, felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményekkel kapcsolatos hatáskör. A vízügyi és vízvédelmi hatósági, szakhatósági hatáskört ezentúl nem a katasztrófavédelem, hanem a Nemzeti Földügyi Központ látja el.

Az ügyfelekre nézve ez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági öntözési célt szolgáló kutakra vonatkozó kérelmet 2021. január elsejétől a Nemzeti Földügyi Központhoz kell benyújtani.

A felszín alatti vízkivételhez kapcsolódó további vízilétesítmények és vízimunkák (így különösen: az öntözőtelepek, tározók) engedélyezése változatlan maradt, azok továbbra is a katasztrófavédelmi igazgatóságok hatáskörébe tartoznak.

A Nemzeti Földügyi Központ elérhetőségeit megtalálják a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is:
https://csongrad.katasztrofavedelem.hu/24145/hirek/246799/modosult-a-mezogazdasagi-ontozesi-kutakra-vonatkozo-hataskor

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: MTI/Rosta Tibor
Szentes TV
Szentes TV
Sikeres évet zárt 2020-ban a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Gémes László elnök elmondta, hogy több, mint 40 milliárd Ft-ot tudtak különböző fejlesztésekre fordítani. Ez a munka folytatódni fog idén is, 2021-ben.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Ide fordulhat veszély esetén!
Szentes TV
Szentes TV
Jelentkezik a Szentes Televízió műsora Karikó-Tóth Tibor szerkesztésében a SZENTES ANNO+ 4. része.
Szentes TV