Szentes TV
Szentes TV
A történelmi egyházak képviselőivel emlékezett tegnap Szentes városa a trianoni szerződés aláírásának 100 éves évfordulójára és a nemzeti összetartozás napjára a Kossuth téren, illetve a városháza karzatán. A megemlékezés végén emlékzászlókat helyeztek el a karzaton.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
A Szentesi Madármentő Állomás, összekötve a Gyermeknappal ismét meg nyitotta kapuit a látogatók, különösen a gyermekek előtt. A koronavírus miatt elrendelt különleges helyzetben az ő munkájuk nem lett kevesebb, hiszen ez idő alatt több mint 200 fiókát, sérült madarat, kisemlőst vittek be hozzájuk, ahol az első ellátást követően a műtétre várókat a Hortobágyi Madárkórházba vitték, a többi pedig a felgyógyulásig, vagy amíg el nem tudták magukat látni, itt maradtak Szentesen.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, 2020. június 4-én megyénk neve Csongrád-Csanád megyére változott. Lázár János országgyűlési képviselő indítványára, 70 év után megyénk neve a csanádi identitást is őrzi majd. Gémes László a megyei közgyűlés elnöke a tegnapi napon leplezte le Szegeden az Önkormányzat épülete előtt található új megyei névtáblát, majd az erre az alkalomra készített emlékérmeket nyújtott át a megjelenteknek.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Ma délelőtt a Szentesről Kunszentmártonra vezető 45-ös számú főúton, a 10-es km kőnél található megyehatárnál került sor az új megyetábla kihelyezésére, melyen Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes részt vett, majd röviden kérdeztük Csongrád-Csanád megye identitásáról.
Szentes TV
Szentes TV
Szentes TV
Trianon 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján egyéni megemlékezések is voltak Szentesen. Bartus Ádám és barátai, segítői először a Református nagytemplom előtt, majd a Dózsa-ház melletti területen emlékeztek, és húzták fel a nemzet integritását jelképező nemzeti “angyalos” lobogót.
1928 és 1944 között mintegy ezer országzászlót avattak fel. Az országzászló-állító mozgalom célja az volt, hogy a csonka ország minden városában és községében álljon egy országzászló, amely a békediktátum okozta területcsonkítást kívánta revízió alá vonni.
Szentes TV